Behøver du hjelp? Kontakt oss
Lekmer logo

Spill og puslespill for barn og resten av familien

Spill passer alle - store, små og hele familien. Det er noe dere kan samles rundt og på en underholdende måte konkurrere mot hverandre. Dessuten er spill ofte veldig lærerike for barn. De små får bli kjent med farge og form, de litt eldre med bokstaver, tall og regning og de enda eldre med mer kompliserte konsepter i spillenes regler.

Uansett alder kan du finne spill som passer og vi anbefaler at du tar en titt i spillbutikken vår online for å finne noe for dere. Vi lover at du ender opp med noe ikke bare barna liker, men også du.

La oss presentere vårt spillutvalg.

Familie- og selskapsspill

I denne kategorien finner du klassikere blandet med nye spillutgaver. Her finnes Alfapet (ja, det finnes ikke bare på telefonen), Monopol og Trivial Pursuit sammen med Star Wars-spill, Twsiter og Går Alle I Kina Opp Ned.

Og la oss ta sjansen på å slå et slag for Risk, et spill som aldri går av moten. Fra ungdomsskole-alderen og fremover er det fantastisk å ta over verden i dette klassiske brettspillet.

Barnespill

For de mindre barna har vi mange produkter. Du finner spill som baserer seg på film og TV som Biler, Hello Kitty, Smurfene og mye mer. I tillegg finnes "lek og lær"-spill der barna blir introduserte for bokstaver og tall, ord og regning.

Må vi nevne ett har vi Fem Maur Er Flere Enn Fire Elefanter, som går å spille med ulike vanskelighetsgrader. Et godt spill.

Ved siden av disse produktene finnes spill med dinosaurtema, musefellen, Angry Birds og mye, mye mer.

Øvrige spill

Nå har vi bare nevnt noen av de spilltypene som du kan bestille. Her finnes også brettspill, sportspill, kortspill og memory-spill. Du finner utendørsspill og små miniatyr spill som er perfekte i bilen og på reisen.

Puslespill

Den beste vurderingen et spill kan få er at man aldri blir lei av å leke med det. Puslespill er definitivt i den kategorien. Et puslespill kan fange en ettåring som fomlende legger sitt første seksbiters puslespill men også en 12-åring som forsøker seg på 300 biter og en voksen som kjemper med 3000.

Puslespill er også en trivelig leke å bruke sammen med sine barn. Og man blir ofte sjokkert når små barn lykkes med å få det til. Det er ved slike situasjoner at man som forelder gjerne roper: "mitt barn er et geni!"

Puslespill for mindre barn

Akkurat som med andre leker fester de mindre barna seg ofte ved form, farge og figurer de kjenner igjen. For de aller minste bruker derfor puslespill med Ole Brumm, Pippi og Bamse å være sikkerstikk. Og når barnet har fått følelsen for hvordan puslespillet skal legges vil de gjøre det om og om igjen.

For de litt eldre barna finnes en anelse mer kompliserte puslespill med flere biter og vanskeligere utforming. Nå legger man ikke ned bitene i en form – man må feste dem i hverandre. Motivene er også slike som bruker treffe godt hos en fire- eller femåring: Toy Story, Cars, Hello Kitty, Prinsesser, Star Wars, osv.

Vil du kjøpe noe skikkelig unikt bestiller du et 3D-puslespill. De fungerer som et vanlig puslespill – bitene festes i hverandre og resultatet blir en ball.

Puslespill for eldre barn og voksne

Som sagt, man går aldri lei av puslespill og den utfordringen de tilbyr. Fra ungdomsskole-alderen kan man legge mer avanserte puslespill med opp til 3000 biter.

Vi har et stort utvalg av puslespill for eldre, mange fra den klassiske produsenten Ravensburger. Men nå er det ikke lenger så mange leketøysmotiver, snarere kjente kunstverk, bybilder og vanskelige puslespill med mye himmel eller vann.

Det er da den virkelige utfordringen kommer.

220 produkter
220 produkter