Behøver du hjelp? Kontakt oss
Lekmer logo

Barnefilmer og barnemusikk - Klassikere og nye produksjoner

Før i tiden ble man ofte forferdet over barn som så på TV og video. "De kommer til å få firkantete øyne" var det ikke uvanlig at man hørte. I dag har vi kommet i kapp med teknikken og forstår at en film ikke bare er morsom men også inspirerende og utviklende.

Her finner du barnas favoritter og samtidig filmer som voksne finner underholdende, hvilket er en stor fordel. Det blir ofte morsommere for barna om foreldrene kan være med å se av og til, og kanskje diskutere hva som skjer i filmen.

Men da er det viktig at filmene har noe for alle aldre og generasjoner. Det har vårt utvalg.

Filmer fra Astrid Lindgrens verden

Vi har en rekke filmer som bygger på Astrid Lindgrens historier. Det er eventyr og fortellinger vi alle har vokst opp med og vi vet hvor fengslende det kan være å stige inn i Brødrene Løvehjertes magiske verden, opp på taket hos villstyringen Karlsson eller ut i skjærgården med Tjorven og co. i Vi på Saltkråkan.

Faktum er at barn i alle aldre pleier å like disse og andre fortellinger av Astrid Lindgren, og det er ingen tilfeldighet at de har blitt oversatt til nesten hundre språk. De er helt enkelt tidløse.

Tegne- og animasjonsfilmer for barn

Når det kommer til tegnefilm har mye skjedd de siste tiårene. Fra å primært bestå av kortfilmer, foruten en del Disney-klassikere, har de blitt til lengre historier som man kan dras inn i.

En stor favoritt akkurat nå er Biler, eller Cars på engelsk. Lynet McQueen og hans venner bygger opp svimlende historier og det er forbausende hvor mye man selv kan like en bil. De er, hvor merkelig det enn høres ut, sterke rolletolkninger.

Leter du etter barnefilmer anbefaler vi at du ser gjennom vårt bibliotek av prisgunstige DVD-filmer. Du finner garantert noe som passer.

Her finner du også CD-skiver for barn – perfekte å ha i bilen eller kanskje som godnatt-historie?