Behøver du hjelp? Kontakt oss
Lekmer logo

Byggesett, byggeklosser og kulebaner - alle barns favorittleker

Byggeklosser er en av de første lekene barn bruker å falle for når de har lagt bitelekene bak seg. Det er en fantastisk opplevelse for det lille barnet når han eller hun lykkes med å bygge sitt første tårn og mestrer kunsten å stable klosser.

Leter du etter byggeklosser på nett har vi et stort utvalg i alle mulige materialer, farger og former.

Barnets første byggeklosser

Byggeklosser i stoff bruker å være perfekte for de aller minste. De er lette, gjør ikke vondt når de raser og er svært koselig å klemme på og utforske. Mange av de myke klossene har også morsomme motiv med dyr og forskjellige farger.

Etter en stund, når barnet blir litt eldre, er nok de tradisjonelle treklossene morsomst. Nå kan man lage høye, stabile tårn, og barn elsker at man som voksen er med og bygger – spesielt når tårnene blir høyere enn dem selv. (Og deretter er det jo alltid morsomt å rasere bygget.)

Det fines også et utvalg av klosser med pedagogiske motiv som tall og bokstaver. Og selv om barna er langt i fra og kunne lese og regne er det kanskje utviklende å lære seg de formene som utgjør tekst og tall.

LEGO – Verdens beste byggesett?

LEGO er verdens mest populære byggesett. Vi ser ikke på LEGO som kun et byggesett, det er et helt eget produkt og merket er synonymt med de små klossene som man kan sette sammen.

Her hos Lekmer finne du alle populære LEGO-produkter, fra de klassiske klossene til ferdige legoesker.

Vil du se hele vårt utvalg, gå til produktsiden for LEGO.

Byggesett og modeller

Gå inn i en hobbybutikk som har spesialisert seg på modellbygging og du innser raskt at dette er en interesse som strekker seg over generasjonsgrensene. Det fines enkle modeller som passer de minste barna, men også avanserte byggesett for eldre barn og voksne.

De mest avanserte modellene krever trening, fingerferdighet og organisasjonsevne for å fullføre. Men man starter ikke med det vanskeligste. Her finner du byggesett og modeller for nybegynneren og senere litt mer kompliserte til å gå videre med i modellbyggerkarriæren – som kan pågå hele livet.

Vårt utvalg av byggesett

Hos oss finner du biler, båter, motorsykler, traktorer, arbeidskjøretøy, fly, helikoptre og øvrige skalerbare plastmodeller og modeller i metall. De er skalerbare modeller for lek og hobby i skala 1:8, 1:10, 1:12, 1:18 og 1:72.

Du kan også bestille Meccano-byggesett – en ekte klassiker innen kategorien. Du kan bygge etter tegninger, men man kan også bruke Meccano til helt egne konstruksjoner. Dette leketøyet har mer enn 100 år bak seg, noe som gjør Meccano til et av de eldste leketøyene på markedet.

587 produkter
587 produkter