Behøver du hjelp? Kontakt oss
Lekmer logo

Batterier til leker

Vi har kommet et godt stykke siden Alexander Volta oppfant sin ”Voltas stapel” i 1880, og nå for tiden tar vi det nesten som en selvfølge av klassiske småbatterier som AA- og AAA-batterier finnes. Batterier kommer i alle slags former og de finnes nesten alltid i vår nærhet. På armen, i lommen, i lekene, tett inntil øret, ja listen kan gjøres lang.

Det finnes batterier i nesten alle elektroniske leker og ting som ikke trenger å kobles til et strømuttak, og ofte er de innebygd allerede ved kjøpet. Men av og til må man kjøpe batterier til. Hos oss på Lekmer.no finner du et variert utvalg av alle de batteriene som du kan tenkes å trenge til dine leker. Vi har AA-batterier, AAA-batterier, 9V-batterier, C-batterier, og også D-batterier. For mange leker trenger nettopp batterier for å kunne fungere på aller beste måte.

Batterigjenvinning

Selv om teknologien som ligger bak batteriene, i blant annet lekene og mobilen, er veldig praktisk, så inneholder de også stoffer som kan skade både dyr og mennesker om de havner i naturen. Derfor er det viktig at du resirkulerer dine batterier.

I Norge er vi gode til å resirkulere batteriene våre, og vi vil gjerne oppmuntre alle til å fortsette med den gode jobben! Da kan deler av batteriene gjenvinnes og bli til noe helt nytt, bra ikke sant?

De små løse batteriene som for eksempel AA- , 9V-, C-, D- og AAA-batterier kan du gjenvinne i batteriboksene som du som oftest finner i tilknytning til din gjenvinningsstasjon. Noen matbutikker og kjøpesentre har også bokser der du kan gjenvinne dine batterier. I en del boligforeninger kan det også finnes en miljøhytte eller et kar i grovsøppelrommet for både løse og innebygde batterier.

5 produkter
5 produkter