Behøver du hjelp? Kontakt oss
Lekmer logo

LEGO

Enkelte oppfinnelser er så enkle og basale at det kreves et geni for å komme på dem – noen som kan se bort fra det selvfølgelige og skape noe unikt. Dansken Godtfred Kirk Christiansen er en av disse personene.

I slutten av 1940 konstruerte han en serie små klosser som man kunne sette sammen, og det er vanskelig å se at han eller noen annen da kunne forutse hvilken suksess oppfinnelsen skulle bli. Produktet han skapte, byggeelement av plast, døptes til LEGO som er en forkortelse av leg godt (lek godt).

Etter en viss motstand i starten – hvem leker vel med plast spurte man seg? – skulle leken komme til å ta over verden.

Lego – Fra klosser til Star Wars

I løpet av de 70 årene som LEGO har eksistert har produktene gjennomgått mange forandringer. I starten var det små plastbiter som man måtte sette sammen etter egen fantasi, uten noen egentlige instruksjoner, og det er fortsatt slik mange leker med LEGO.

Men mens årene har gått har mange nye varianter kommet ut på markedet. Biler, veiskilt, tog, hus, motorsykler og figurer førte til at man kunne bygge opp en hel verden. Men grunnideen er der fortsatt – med lego kan du feste klossene akkurat som du vil, akkurat som oppfinneren en gang gjorde, skape noe unikt.

Hos oss kan du bestille LEGO av alle sorter og varianter. For å nevne noen har vi LEGO City, LEGO Creator, LEGO Exo-Force, LEGO Miners og LEGO Mars Mission. I tillegg har vi godt likte LEGO Mindstorms og LEGO Avatar og ufattelig populære Lego Star Wars (kåret til Årets Leke 2009).

Men hvis du ønsker tradisjonell LEGO finnes naturligvis det også. Det går visst aldri av moten.

DUPLO – LEGO for de aller minste

Rundt 1970-tallet ble DUPLO lansert, som er laget for de mindre barna, fra 1,5 år og opp. Klossene er større, og fokus ligger like mye på å kunne leke med figurene som å bygge.

I dag finnes en rekke DUPLO-produkter, og her på Lekmer finner du eksempelvis helikopter-, safari-, politi- og Biler-Duplo, men ser du deg rundt blant produktene finner du svært mye mer å velge blant.

Vil du kjøpe lego på nett har vi et utvalg som er vanskelig å slå. Se deg rundt, og du vil finne det du leter etter.

LEGO, the LEGO logo, the Minifigure, DUPLO, the MINIFIGURES logo, DIMENSIONS, the FRIENDS logo, LEGENDS OF CHIMA, NINJAGO, BIONICLE, MINDSTORMS and MIXELS are trademarks of the LEGO Group. ©2015 The LEGO Group.
Bla LEGO® katalog
Onlinekatalog
Klikk her