Lekmer logo

Bilbarnstoler (9-25 kg) – reis sikkkert med småbarn

Når du reiser med barn er sikkerheten det aller viktigste. Barnet skal sitte riktig i en godkjent bilbarnestol som er tilpasset for barnets lengde og vekt. På Lekmer finner du selvsagt bare bilbarnestoler som er godkjente og sikre å bruke. En bakovervendt bilbarnestol kan brukes fra barnet kan sitte uten støtte, og de anbefalte vektgrensene for bakovervendte bilbarnestoler er 0-25, 0-18, 9-18 eller 9-25 kg avhengig av om de monteres med ISOFIX eller bilens belte.

Vi tilbyr bilbarnestoler i en mengde forskjellige farger og utførelser, med mange tilbehør som kan kjøpes til. Populære varemerker er for eksempel BeSafe, Axkid, Maxi-Cosi, Britax og Concord.

Montering av bilbarnestol

Anbefalingen er at barn skal sitte bakovervendt så lenge det er mulig, helst opp til 5 års alder, for maksimal sikkerhet. Det finnes flere grunner til at bakovervendt er bedre. For det første beskytter bakovervendte bilbarnestoler barnets følsomme hode og nakke. En stor del av alle kollisjoner med personskader skjer forfra. I slike kollisjoner beskyttes hodet av stolens store ryggparti, som bremser barnekroppen optimalt. Bakovervendte stoler fungerer dessuten bedre i de fleste sidekollisjoner. Bilens oppbremsing trykker barnets hode inn i bilbarnestolen der det beskyttes best. En annen grunn er at bakovervendte stoler fungerer ekstra godt sosialt, da den som sitter ved siden av kan snakke og omgås med barnet.

Når det kommer til festing av bilbarnestolen, så kan det enten gjøres med hjelp av bilens trepunktsbelte eller med ISOFIX i bilens for- eller baksete (oftest finnes ISOFIX-festene bare i baksetet).
ISOFIX er et festeanordningssystem som er utviklet for å forenkle monteringen av babybilstoler og bilbarnestoler og er i dag en internasjonal standard for alle produsenter av biler og bilbarnestoler. Med ISOFIX blir risikoen for feilmontering betydelig mindre. Babybilstolen eller bilbarnestolen installeres enkelt med en mekanisk lås som kroker fast i bilens ISOFIX-fester. ISOFIX-festene sitter plassert mellom bilens sete og rygg, og er nesten alltid montert i baksetet. En bakovervendt ISOFIX-stol må også ha sikkerhetsben, som også det fører til økt stabilitet og sikkerhet. Husk at for bakovervendte bilbarnestoler med ISOFIX-montering gjelder vekten 0-18 alternativt 9-18 kg.


57 produkter
57 produkter