Behøver du hjelp? Kontakt oss
Lekmer logo

Sikre bilbarnestoler - Bakover- og fremovervendte stoler for bilen

Når man reiser med barn skal det først og fremst være sikkert. De skal sitte rett i en godkjent bilbarnestol som er tilpasset for barnets lengde og vekt. Når det er ordnet kan man tenke på ting som gjør reisen mer behagelig – for både barn og foreldre.

Hos oss på Lekmer kan du bestille og kjøpe en lang rekke forskjellige barnestoler for bilen og tilbehør til reisen. Dette er et område der man vil ta det sikre fremfor det usikre, så sørg for at du har bra utstyr.

Det finner du her.

Godkjente bilbarnestoler

Det første du bør se etter når du kjøper en bilbarnestol er at stolen er merket med E-godkjenning. Først da kan du overveie et kjøp. Hos oss finner du godkjente bilbarnestoler – så du kan legge fokuset over på hvilken type du vil ha.

Bilstoler for babyer: For de aller minste er det viktig å finne en bekvem stol med håndtak slik at du lett kan løfte barnet inn og ut av bilen. Små barn sovner lett i bilen og det kan være godt for dem å få sove videre når man kommer frem til målet. At stolen er lett å bære er derfor et klart pluss.

Når du siden velger barnestol finnes det noen forskjellige festeanordninger og beltesystemer. Velg noe som passer. Deretter vil man kanskje ha en kalesje eller andre tilbehør, og avtakbart og vaskbart trekk er klart en fordel.

Bilstoler for større barn: Bilstolene for noe eldre barn tas ikke inn og ut av bilen like ofte (selv om feste og montering må være enkelt om man skal være fornøyd med stolen). Her finnes det forskjellige teknikker for belte og montering, så se rundt i butikken vår og velg noe som passer ditt behov. Viktig er også nakkestøtten. Velg en stol som gir maksimal beskyttelse for hode og nakke.

Når barn blir for store for bilbarnestol men enda ikke kan sitte rett på bilsetet passer det bra med en enkel sittepute. Det gjør at det vanlige bilbeltet ender ved skulderen, som det skal. Visse vanlige bilstoler har dessuten avtakbar rygg og kan gjøres om til en sittepute når tiden er inne.

Øvrige tilbehør for reisen

Når stolen er på plass kan du se på andre tilbehør. Tilbehør som babyspeil og solskjermer gjør reisen behagelig for foreldre og barn; reiseseng og sammenfoldbar matstol som får plass i baggasjen er praktisk.

Kanskje vil dere ha ekstra lommer å henge på setet for å holde orden på barnebøkene, lekene, smokkene og flaskene. Kanskje behøver dere en flaskevarmer som kobles til bilens sigarettenner og gjør varm væske på et par minutter.

Sikkerhet, sikkerhet, sikkerhet

Når du skal ut og reise med barn er sikkerheten absolutt førsteprioritet. Kjøp derfor en god stol som er designet for rett lenge og vekt, samt er godkjent. Vi kan ikke understreke dette nok. Etter dette ser du på produktene som gjør reisen mer behagelig.

Finn riktig bilbarnestol

Når du velger bilbarnestol er sikkerheten det viktigste – riktig stol for riktig alder, lengde og vekt. Hos oss finner du bare godkjente babybilstoler, bilbarnestoler, beltestoler og belteputer for den nyfødte og opp til 36 kg. Vi har et bredt sortiment av bilstoler som får barnet til å sitte trygt og bekvemt i bilen. Velg blant populære varemerker som BeSafe, Axkid, Britax Römer, Carena, Cybex, Graco og Maxi-Cosi.

Populære merker Vis alle merkene