Behøver du hjelp? Kontakt oss
Lekmer logo

Barnevogner og tilbehær - Bra og billige barnevogner på nettet

Det å velge en barnevogn pleier oftest å gi foreldre en real hodebry. Skal den ha tre eller fire hjul? Skal man velge en kombinert ligge- og sittevogn eller bare en variant? Skal det være luftpumpede eller helstøpte dekk? Holder det med en enklere sulky?

Det finnes masse spørsmål, og det er opp til deg å fundere på hvilke behov akkurat din familie behøver. Men vi skal forsøke å guide deg i denne jungelen og presentere bra vogner i hver kategori – ofte til en bedre pris enn hva samme vogn koster i en butikk.

Liggevogner

Under de første årene behøver man en bra liggevogn. Her finnes det flere å velge mellom og variantene er mange. Saker du kan fundere over før du bestiller er:

  • Luftdekk eller helstøpte dekk?
  • Fire eller tre hjul?
  • Faste eller svingbare hjul?
  • Myk eller hard fjæring?
  • Myk eller hard bærebag?
  • Enkel liggevogn eller sitte-/liggevogn?
  • Hvilken farge?

Hjulene

Om vi begynner med hjulene er det noe som alltid diskuteres. Hva er egentlig best? Ja, det kommer an på smak og behag.

Ofte pleier foreldre som er mye i byen å like trehjulinger bedre. De reiser kanskje med lokaltrafikken og beveger seg på trange plasser. Svingradiusen er mindre og det er lettere å ta seg rundt med disse vognene.

Men på andre siden er de ikke like stabile i sammenligning med en firehjulsvogn.

Vogner med fire hjul kan virke vanskeligere å håndtere (selv om de moderne vognene er mye mer smidig enn de som ble brukt for, si, 20 år siden). På andre siden er de bedre når underlaget er tøffere, og klarer å ta seg frem på dårlig brøytede vinterveier.

Firehjulsvogner med mindre, svingbare forhjul kan være en bra kompromiss.

Når det kommer til luft og ikke og størrelse på hjulene kan man si at lufthjul er behageligere å kjøre med, men man kan få punktering. Større hjul ruller bedre, men kan kjennes mer klumpete.

Kombinerte ligge- og sittevogner

Det finnes enkle liggevogner, men husk at disse ikke kan brukes så lenge. Når barnet er et sted mellom et halvt og et år pleier han/hun å ville sette seg opp.

Vil du ha en vogn som fungerer både som ligge- og sittevogn finnes det et par ulike varianter.

Duovogn: Denne vogner kommer med to deler som festes i samme chassi. Du begynner med liggevognen, og når den ikke skal bli brukt lengre tar du bort liggevognsdelen og setter i sittevognsdelen. Fordelen er at den ene funksjonen ikke forstyrrer for den andre. Man kan si at du får to separate vogner i en.

Kombivogn: En kombivogn er i stedet en sittevogn som du kan ta opp fotstøtten på, gjøre vognen flat og siden sette i en hard bærebag. Man kan si at liggedelen er fast i en sittevogn. Den store fordelen er at man kan ta bort bærebagen, og bor du i byen kan du bære opp det sovende barnet til leiligheten i bagen. Ulempen kan være at den er litt mer klumpete enn i en duovogn.

Sittevogner

Sjansen er stor for at du allerede har en sittevogn (duo eller kombi), men det finnes også rendyrkede sittevogner. Foreldre som beveger seg mye, og kanskje er ute å jogger med vognen, vil muligens ha en lett, rendyrket sittevogn.

Når barnet blir litt eldre. Si 2,5 - 3 år kan det hende man vil ha en enkel sulkyvogn. På dette stadiet går barnet like mye selv som den kjører i vognen (og ofte blir den en oppbevaring av barnets saker). Men det kan være deilig å ha en enkel sulky når man ruller til butikken eller ned til førskolen.

Sulkyvogner er billige og er en bra siste etappe i barnets liv i vogn.

Øvrig om barnevogner og tilbehør

Som sagt, å velge vogn er ikke så lett men vi håper at vi har hjulpet til litt på veien og at det skal bli lettere for dere å velge. Alle varianter – pluss andre som tvillingvogner etc. – finnes her på Lekmer. Du kan bestille og kjøpe vogner av høy kvalitet på nettet.

Dessuten har vi et stort utvalg av tilbehør som reiseposer og bagger. Ta en titt rundt i vår butikk og velg det som passer dere best.

Finn frem i barnevognsjungelen!

I vårt brede sortiment av vogner finnes alt du kan tenkes å trenge – fra lette og smidige paraplysulkys og solide joggevogner til allsidige sportsvogner, duovogner og søskenvogner. Kompletter vognen med en vognpose, en stelleveske, et regntrekk eller et av våre andre praktiske barnevognstilbehør. Forhåpentligvis finner du noe som passer akkurat deg og din familie!

Populære merker Vis alle merkene